Congratulations! Your support has been successfully sent to the author
Zsidró Dominik - Abramovic rezsim

Zsidró Dominik - Abramovic rezsim

Published Feb 17, 2023 Updated Feb 17, 2023 Culture
time 2 min
0
Love
0
Solidarity
0
Wow
thumb 0 comment
lecture 81 readss
0
reaction

On Panodyssey, you can read up to 30 publications per month without being logged in. Enjoy29 articles to discover this month.

To gain unlimited access, log in or create an account by clicking below. It's free! Log in

Zsidró Dominik - Abramovic rezsim

Közeledtek a választások, mindenki számított az egyre vadabb, kreatívabb kampányfogásokra. Legutóbb az egyik párt tagjai egy épület falát festették be a testükkel. Viszont az ez évihez foghatót még senki nem csinált.
A város különböző terein és parkjaiban nagy fa dobozok jelentek meg. Mindegyik kétszer két méteres. Se név se semmilyen más felirat, csak fadobozok tökéletesen lezárva. Nem tudtuk melyik párt készítette, de nagy várakozással figyeltük mi lesz. Aztán egyik nap elkezdték befesteni a dobozokat.
Egyszerű vandalizmusnak indult, de a művészek versenyt rendeztek, hogy kié lesz a legeredetibb. Az egész város a dobozok versenyébe éget, minden újság ezzel foglalkozott, a híradó a napi alkotásokat mutatta be, a rádióból is csak a kritikusok felajzott hangját hallottuk, nem lehetett egyszerűen másra figyelni. A választás is rákapott, mindenhol a jelöltek festettek, performanszokat hajtottak végre a dobozokkal, a dobozokra, attól függ ki mit csinált.
Az egyik párt vezető Da Vinci festményeket helyezett a doboz mindegyik oldalára. Egy másik tojásokat helyezett fel a végbelébe és azokat kitojva festette be azt. Egy másik magát leöntve festékkel neki szaladt többször az egyik foga bele is tört. Véres szájjal csak azt mondta: A művészetért érdemes szenvedni. Egy másik összeházasodott vele, majd egy hosszú beszéd után miben elmondta, hogy mindenkinek joga van a házassághoz akárkivel legyen is az, helyben elhálta a nászéjszakát a dobozon, a dobozzal. Voltak vallás ellenesek vagy vallásosak, nem is számít, négyen szögekkel a dobozhoz feszítették magukat, a sikolyaiktól nem lehetet a másikat hallani, amikor a beszédjüket mondták. Egy víg ember még fejbe is lőtte magát, bár nem voltunk biztosak benne, hogy művész volt-e. Viszont az egyik metamodern antipárt kinyitotta az egyik dobozt csak, hogy ezzel kritizálja az alkotói társadalmat. Elnémult az ihlet mindenkiben. Gyerektestek gurultak ki a dobozból.

lecture 81 readings
thumb 0 comment
0
reaction

Comments (0)

Are you enjoying reading on Panodyssey?
Support their independent writers!

Prolong your journey in this universe Culture

donate You can support your favorite writers