Congratulations! Your support has been successfully sent to the author
Erdei Zsófia - Gondolóra kézikönyv

Erdei Zsófia - Gondolóra kézikönyv

Published Feb 15, 2023 Updated Feb 16, 2023 Culture
time 5 min
0
Love
0
Solidarity
0
Wow
thumb 0 comment
lecture 24 readss
0
reaction

On Panodyssey, you can read up to 30 publications per month without being logged in. Enjoy29 articles to discover this month.

To gain unlimited access, log in or create an account by clicking below. It's free! Log in

Erdei Zsófia - Gondolóra kézikönyv

A HAMMERFESTI SZERZŐDÉS ÉRTELMÉBEN 
VERZIÓSZÁM: UTOLSÓ 


MŰKÖDÉSI ELVEK 

A Gondolóra egy gondolatstrukturáló és teljeskörű gondolatadagoló algoritmus. Létrehozta a konszolidáció jegyében a Megmaradt Földi Túlélők Közössége (MFTK), tagországok egyhangúlag hatályba léptetik 2050. április 22-től, abból a célból, hogy megszervezzék a gondolatok konstruktív és fenntartható megfogalmazódását és áramlását a fajfenntartás és a békés együttélés jegyében, az integráció utolsó lépéseként. Az aláíró államok lemondanak a szabad akaratról, hogy meggátolják annak destruktív, létfenyegető voltát. A Gondolóra bízzák, hogy fenntartható gondolatokat biztosítson minden egyén számára, hogy a közös algortimus szabályozhassa a megmaradt erőforrások termélését, áramlását és elérését egyéni és társadalmi szinten.  

A rendszer alkalmas arra, hogy a nap 24 órájában a közös cél számára legmegfelelőbb gondolatokat sugározza az egyén számára kirendelt életcél és társadalmi szerep szerint, amit az indítás pillanatában determinálódik. (Idővel ezek, amennyiben indokolt, módosulhatnak.) A rendszer az államok kivonásával a mesterséges értelem fajfenntartásra céloptimalizált morális és etikai kódexe alapján működik, ami eddig és mindig zárt az emberiség számára.  

A rendszer alapfeltétele és működési elve, hogy az egyén egy pillanatra se élhesse át a szabad gondolatformálás világunk számára terhes aktusát. Ezáltal elkerülje a szorongás, a szenvedés és a túlzott tettvágy veszélyeit is. A rendszer így eléri, hogy az egyén hasznosnak és csakis hasznosnak érezze magát, hogy csak olyan érzései és csak olyan ötletei legyenek, amik az elégséges földi életszínvonal fenntartásához szükségesek, és így kizárható legyen minden testi és anyagi túlkapás a társadalom többi egyénével szemben azzal, hogy megszabja, ki mit meddig és hogyan gondol. Ez az érzelem- és gondolatszabályozás legmagasabb formája, amit csakis a túlélés igénye hajt. 

A Gondolóra a hatálybalépéstől határozatlan ideig marad érvényben. A fokozatos lekapcsolás protokoll abban az esetben indul el, ha a faj minden létkritérium szerint képes fenntartani önmagát. 

A rendszer indításával a Létrehozó Főhatóság feloszlatja magát és a testület a teljes végrehajtást az algoritmus kezébe adja.  Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy az alábbi irat nem kerül emberi kézbe, de a határozó testület, mintegy utolsó emberi gesztusként, létrehozza a dokumentumot, amit a kód tárol, meghagyva az információt egy esetleges utánunk jövő civilizáció kutatási céljai számára. 

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉS! 

A rendszer csak a célzott közösség teljes létszámára telepíthető. Akár egy kivétel a teljes összeomlásához vezethet. Egy úgynevezett blokkolatlan személy képes lehet a rendszertudatot manipulálni. 

A tagországok autonómiájuk és az országhatárok felfüggesztésével biztosítják, hogy az egyidejű ráindítás szinronizált átvitellel megvalósuljon. A telepítés a hatálybalépés napján, CET 00:30-kor indul. Ha valamilyen okból kifolyólag valamelyik MFTK ország nem tud kapcsolódni, akkor az országhatárok azonnali lezárását követően, pontosan 24 óra elteltével újra megkísérlik a telepítés megkezdését. Amennyiben másodjára is sikertelen a folyamat, elindul a személyi önmegsemmisítő protokoll.  

FELÉPÍTÉS / TARTOZÉKOK

1. Fizikai adathordozó kulcs, ami tartalmazza a regionális célszemélyek egyedi azonosító kódjait. A telepítés csak akkor kezdődik meg, ha a kulcsról betáplált azonosító-darabszám megegyezik a központi lista darabszámával. Az átvitelt és az ellenőrzést a központi számítógép végzi, ami automatikusan olvassa a vezeték nélküli hordozó adatait. Minden tagország területén 1 darab ilyen kulcs áll kormányzati megőrzés alatt.


2. A Gondolóra központi AI szervere a hatósági személyi chippekkel kommunikál, azokhoz teljes jogú hozzáférés biztosított. Az indítást követő születések esetében az újszülöttek is megkapják a hatósági chipet még a születést megelőzően.

A rendszer 100%-ban automatizált, nem szükséges emberi beavatkozás a működés indítását követően. Az algoritmus kódjai a hatályba lépés dátumától zártak minden külső célfelhasználó, tehát az emberiség egésze számára. 

Az AI óvja a Megmaradt Földi Túlélők Közösségét!

lecture 24 readings
thumb 0 comment
0
reaction

Comments (0)

Are you enjoying reading on Panodyssey?
Support their independent writers!

Prolong your journey in this universe Culture
Non à l'expression
Non à l'expression

Je n'ai pas les mots ou ils n'arrivent pas à sortir de la bouche. Peut-être est-il difficile de l'exprimer ou o...

Morgane Danet
1 min

donate You can support your favorite writers