Félicitations ! Ton soutien à bien été envoyé à l’auteur
Туристическа дестинация Турция. Местата с най-добри пясъчни плажове

Туристическа дестинация Турция. Местата с най-добри пясъчни плажове

Publié le 17 avr. 2023 Mis à jour le 17 avr. 2023 Voyage
time 1 min
1
J'adore
0
Solidaire
0
Waouh
thumb 1 commentaire
lecture 113 lectures
1
réaction

Sur Panodyssey, tu peux lire 30 publications par mois sans être connecté. Profite encore de 29 articles à découvrir ce mois-ci.

Pour ne pas être limité, connecte-toi ou créé un compte en cliquant ci-dessous, c’est gratuit ! Se connecter

Туристическа дестинация Турция. Местата с най-добри пясъчни плажове

Крайбрежието на Турция е една от най-популярните туристически дестинации за туристи от цял ​​свят. Тук можете да намерите не само луксозни хотели и висококачествено обслужване, но и зашеметяващи пясъчни плажове, които по нищо не отстъпват на испанските и гръцките. Пясъчни, камъчести, популярни и по-малко достъпни, идеални за вашата почивка или тихо съзерцание - има много места за всяко настроение и нужда. В тази статия сме събрали нашия личен рейтинг на най-добрите турски плажове.

 

Плаж Синята лагуна, Олудениз

Живописният бряг е разположен в естествена лагуна, която се свързва с морето чрез малък пролив. Ако никога не сте ходили на парапланеризъм, това е мястото да опитате. Пейзажите на Синята лагуна често могат да бъдат намерени в рекламите, защото най-добрият начин да привлечете турист е да го заинтересувате с нещо наистина уникално. И така, това е то - уникално място с невероятна красота! Също така е тихо, но ще бъде още по-спокойно извън сезона: през април или октомври. Пясъкът е бял, без камъчета и отломки - по нищо не отстъпва на плажовете на Доминиканската република. Водата е чиста и тюркоазена. Входът към морето е нежен, което е много удобно на почивка с деца. Посещението на плажа е платено и ще ви струва 7 лири - чадъри, маси и всичко необходимо също ще трябва да се плати, но си заслужава! Инфраструктурата на плажа е добре развита - има много кафенета, заведения за хранене и барове. Освен това се предлагат водни дейности - катамарани, канута, гмуркане с шнорхел. Оборудването може да се наеме.

 

Лара Бийч, Анталия

Обширен пясъчен плаж с широка ивица за почивка и хващане на слънчев загар. Някои зони принадлежат на хотели, други са обществени. Липсват огради и заграждения, което прави визуалната картина още по-атрактивна. В далечината се виждат планински вериги, които през пролетта все още са покрити със снежни върхове. 10-километровата брегова ивица се намира в източната част на Анталия. Това е голям брой различни плажове, простиращи се по крайбрежието. Посещението е безплатно, но на места може да ви помолят да си купите напитка от кафене или бар. Входът към водата е плитък, спокоен и безопасен. Между другото, плажът ежегодно е награждаван със Син флаг за чистота и безопасност, така че определено си струва да го посетите поне веднъж. Плажът редовно е домакин и на изложба на пясъчни фигури от Sandland. Този международен фестивал на скулптурата е интересна и необичайна гледка.

За да изберете своята почивка в Турция, отидете на уебсайта https://pochivki-turcia.bg

почивки Турция

 

Плаж Клеопатра, Алания

В западната част на Алания се намира широк 3 километров плаж с едър златист пясък и море от дълбоки изумрудени нюанси. От изток плажът е ограничен от живописна скала, върху която се издига крепостта на Алания. Пейзажът за най-добрите снимки по бански е невероятен! Плажът е в границите на града, така че посещението е безплатно. Плажът е разделен на 22 секции: първи и шести участък са без табели и са абсолютно безопасни за комфортен престой с деца. Влезте през главния вход и останете там - няма да съжалявате. Популярни са водни спортове като катамаран, кану, водни ски, джет ски.

плажовете на Турция, Анталия

 

Централен плаж на Кемер

Планини, потънали в зеленина, са отличителната черта на Кемер. Шикозните пейзажи на планинските курорти са перфектно съчетани със спокойното синьо море и цветни камъчета, така че градският плаж винаги е претъпкан и забавен. Самият плаж е предимно камъчест, но разполага с всички необходими удобства. Зоните за отдих са разделени между хотелите - шезлонгите са безплатни за гостите, но за случайни гости - удобствата се заплащат. Подстъпът към плажа са плитки, но дълчобината започва да се усеща след няколко метра. Препоръчително е да си носите водни обувки.

Кемер ваканция

 

 

Плажът на езерото Салда, Бурдур

Езерото Салда е уникална турска атракция. Това място често се нарича местните Малдиви, което предизвиква интерес да дойдете, видите и усетите това райско кътче в любимата ви Турция. Плажът на езерото е известен с бялата си чистота. А акцентът в програмата е хидромагнезият, който тук замества пясъка и насища водата на езерото. Това просто придава "малдивизъм" на местните пейзажи. За туристите това място стана достъпно не толкова отдавна, което обяснява липсата на добре развита инфраструктура. Част от плажа е оборудвана до минимум - шезлонги и чадъри. Често посещението на езерото Салда е включено в екскурзионната програма с посещения на други атракции.

Малдиви Турция

 

 

Патара

Пясъчният плаж на Патара е едно от най-живописните и спокойни места в Турция. Намира се на 70 км от Фетие. Плажната ивица е внушителна - почти 20 км, а ширината на места достига 300 метра. Плажът е осеян с фин пясък, по който можете да се разхождате безкрайно, гледайки пясъчните дюни, морето до хоризонта, събирайки миди и раковини. Отвсякъде, особено от хълмовете и дюните, се откриват зашеметяващи гледки. Плажът Патара е част от националния парк, който е защитен като природен и исторически паметник. Следователно няма хотели директно на бреговата линия и в близост и най-вероятно няма да има. В това обаче няма проблем - можете да се установите във Фетие или в най-близкото населено място и да се разходите до плажа.

Пясъчни плажове Турция

lecture 113 lectures
thumb 1 commentaire
1
réaction

Commentaire (1)

avatar

Bernard Ducosson il y a 1 an

Вие сте българска или турска туристическа агенция?

Tu aimes les publications Panodyssey ?
Soutiens leurs auteurs indépendants !

Prolonger le voyage dans l'univers Voyage
Moi, la Belgique et la France
Moi, la Belgique et la France

Rassurez-vous, je n'ai pas l'intention de débuter un conflit entre ces deux pays par des vannes de mauvais goût...

Elysio Anemo
7 min
Au hasard de la découverte
Au hasard de la découverte

Dans le vaste univers du voyage, on croise toutes sortes de gens. Il y a ceux qui ont tout simplement la bougeotte et...

Jackie H
5 min
Le voyage pour mode de vie
Le voyage pour mode de vie

Ce serait une hérésie, dans le cadre de ce qui veut être une "anatomie du voyage", de passer sous silenc...

Jackie H
7 min

donate Tu peux soutenir les auteurs qui te tiennent à coeur