¡Felicidades! Tu apoyo al autor se ha enviado correctamente
Oláh Péter - Sírnak a felhők

Oláh Péter - Sírnak a felhők

Publicado el 16, feb., 2023 Actualizado 16, feb., 2023 Cultura
time 2 min
0
Me encanta
0
Solidaridad
0
Wow
thumb 0 comentario
lecture 44 leers
0
reacción

En Panodyssey, puedes leer hasta 30 publicaciones al mes sin iniciar sesión. Disfruta de 29 articles más para descubrir este mes.

Para obtener acceso ilimitado, inicia sesión o crea una cuenta haciendo clic a continuación, ¡es gratis! Inicar sesión

Oláh Péter - Sírnak a felhők

Poloskák tapossák az eget. Topognak, alig férnek el egymás mellett. Zöld felhőknek is hihetném őket, ha nem esett volna le mellém az egyik. Zörögve beszél, lassan szoktam meg a nyelvét, de olyasmit mond, hogy elege van. Egyáltalán nem értem, miről beszél. Napok óta nem aludtam. A felhők erős lábakon jártak a házak között. Sírtak az ég után. Haza akar jönni velem.

Próbálok úgy menni, hogy elkerüljem a felhőfejűeket, de egyre többen sétálnak az utcán. Poloska megfogja kezemet. Kicsi és meleg, ettől megnyugszom. Csak sétálunk, ennél szebb napom nem is lehetne.

Ülök a padon. Le kellett ültetnie, látta rajtam, hogy sápadt vagyok. Megismétli, hogy szeret. Miért látok mögötte elfolyó zöld nedveket, túl sok nekem ez a nap, ülök itt még egy kicsit, megmozgatom a kézfejem, és hazamegyek. Még ez a poloska is velem jöhet, nem érdekel.

Ahogy átlépte a küszöböt, elnémult, még az arca is barnább lett. Zörög a torka. Hozok neki egy pohár csapvizet, hátha segít. Egyszerűen nem tudja lenyelni, csak a nyelvét áztatja a pohárban. Nézem, de nem tudom nyitva tartani a szemem, annyira fáradt vagyok.

Teát főzök, hátha segít. Jól esne az alvás, de ott van a tegnap átvett könyvespolc, nem hagyhatom holnapra. Úgyis folyton halogatok. Poloska zörög az előszobában. Bízom benne, hogy hamar megszokja a lakásomat. Semmi kedvem feltörölni, ha zöld tócsává változik a padlón.

lecture 44 lecturas
thumb 0 comentario
0
reacción

Comentario (0)

¿Te gustan las publicaciones de Panodyssey?
¡Apoya a sus escritores independientes!

Seguir descubriendo el universo Cultura
History ? No, Past.
History ? No, Past.

  History is going to be written which actually regards until...

Cecile Voisset
3 min
Un Secret
Un Secret

Claude Miller (2007)

Florence Oussadi
2 min

donate Puedes apoyar a tus escritores favoritos