Congratulations! Your support has been successfully sent to the author
E. Ádám védőügyvédjének utolsó felszólalása

E. Ádám védőügyvédjének utolsó felszólalása

Published Jan 12, 2023 Updated Jan 12, 2023 Culture
time 5 min
0
Love
0
Solidarity
0
Wow
thumb 0 comment
lecture 12 readss
1
reaction

On Panodyssey, you can read up to 30 publications per month without being logged in. Enjoy29 articles to discover this month.

To gain unlimited access, log in or create an account by clicking below. It's free! Log in

E. Ádám védőügyvédjének utolsó felszólalása

Tisztelt Bíró Úr! Tisztelt Hölgyek és Urak!

Hamarosan néhai Ügyfelem, E. Ádám ügyében szólalok fel Önök előtt utoljára. Kérem az Önök tisztes figyelmét és megértését!

Ügyfelemet azért hozták ide, mert állítólagosan olyan bűnt követett el, ami megbocsáthatatlan. Tetteinek következményei végzetesnek bizonyultak, fellebezést az ítélethirdetés után nem várhatott. Az utolsó szó jogán azt kérném Önöktől, hogy az én tolmácsolásomban hallgassák meg azt, amit a holnap reggel kivégzendő Ügyfelem szeretett volna elmondani, mielőtt boldogolatlanul távozik az élők sorából, egy jobb túlvilág reményében. Én vagyok az utolsó, aki vele bármilyen emberi formában konzultált, ezért higgyék el, Ügyfelem legyen bármennyire bűnös is, ezek a szavai őszinték és igazak.

Tisztelt Bíró úr! Tisztelt Hölgyek és Urak!

E. Ádám vagyok, 42 éves férfi, apa, vállalkozó és hamarosan a múlt. A letartóztatásomat követően biztosra vettem, hogy egyetlen esélyem ártalmatlanságomnak bizonyítására, K.F. Ügyvéd Úr. A szeretteim, a média hátborzongatóan hatalmas nyomására elfordultak tőlem. Barátaim nincsenek, régen külföldre költözött ismerőseim, pedig már régen meghaltak. Egyedül voltam kezdettől fogva, ártalmatlanságom súlya csak az én vállaimat nyomta.

Három nap telt el a nyirkos, hideg cellámban, amikor végre kinyitották az ajtót. Az őr azt mondta, hogy megérkezett az ügyvédem. Rámtették a bilincset és bevezettek egy terembe. Az őr kiment és az ajtó becsukódott. Nem telt el három perc, és belépett az ajtón K.F. Ügyvéd Úr. A szemem könnybe lábadt. Nem hittem el, hogy amit látok az igaz. Odalépett hozzám, és letartóztatásom óta ő volt az első, aki megkérdezte tőlem hogyan vagyok. Elmeséltem neki mindent, hogy hogyan kerültem ebbe a szerencsétlen helyzetbe, és hogy mennyire reménytelen az egész. Ő megnyugtatott, azt mondta, hogy aki ártatlan, annak nincs mitől félnie, hisz ő velük van. Éreztem, ahogyan a remény újra elönti a szívemet. Csodálatos volt.

Az Ügyvéd Úr rengetegett dolgozott. Minden követ felforgatott, hogy valami olyan jogi kapaszkodót keressen, ami bizonyítja ártalmatlanságomat. Tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Aztán, ahogyan teltek az ülések, a vád egyre biztosabbnak tűnt. A második ülésen behozták a fegyvert, amivel a vád szerint borzasztó dolgokat követtem el. Azonban az én őrangyalom, hatalmas munka árán kiderítette, hogy azt a bizonyítékot nem lehet felhasználni, hiszen korábban jogtalanul vették el tőlem. A következő ülésen egy DNS mintával próbálták igazolni a gyilkosságokat, amit az egyik 12 éve megyilkolt lányon, Sz. Ofi-n találtak. Nagyon nehéz helyzetbe kerültem, de az őrangyalomnak ebből is sikerült kihúznia. Kiderítette, hogy a DNS minta bár stimmel, de a 10 évvel ezelőtti DNS-minták elévülnek, ezért jogi úton nem használhatók fel. Számos hasonló példát hozhatnék fel, de azt hiszem értik. Bámulatos harcot vívott az ártalmatlanságom bizonyításáért, én pedig elárultam.

2021. december 12-én beismerő vallomást tettem, az ő tudta nélkül. Hónapok verejtékes munkáját kaszáltam el döntésemmel. Sajnálom Ügyvéd Úr, bűnös vagyok. Én követtem el a gyilkosságokat. Én erőszakoltam meg őket. Maga mindent megtett, hogy bizonyítsa ellenkezőjét és elhitesse velem, hogy van bennem még jó. Sajnos nem tudtam felnőni a maga jóságához, ezért bevallottam, amit be kellett. Az én ügyem elrendeltetett, magának pedig hálásan köszönök mindent. Köszönöm, hogy visszaadta az ártalmatlanság élményét, a tiszta erkölcs örömét.

Utolsó földi feladatomnak tekintem, hogy magát felmentsem a média és a szakma ítélete alól. Kérem Mindenki értse meg, az Ügyvéd Úr csupán azt tette, ami számára hivatás. Meg akarta védeni az ártalmatlant, de nem tudta, hogy bűnös vagyok. Kérem a társadalmat, hogy ne bélyegezze őt meg ezért, mert nála erkölcsösebb és jobb embert soha nem ismertem. Derék hívő, aki minden áldott napon az Úrtól tanult imádságot mondja. A kamarát kérem, hogy rangjaitól meg ne fosszák, mert nem ő tévedett, hanem én árultam el. Ott is látja az ártalmatlanságot az emberben, ahol nagyon nehéz. Rendkívüli férfi, apa, szakember, a jövő.

Ez volt tehát E. Ádám utolsó mondandója, köszönöm mindannyiuknak a figyelmet.

Jaj, igen. Arra kért még meg, hogy halála után közösen énekeljük el azt a dicséretet. Na, tudják. Nem jut eszembe a neve. Ez a dallama, hogy Naaaa naa naa naaa na naa. Tudják, amelyik a Titanicban is volt a végén. Na, azt igen. Köszönöm, ennyit szerettem volna Bíró Úr!

 

 

lecture 12 readings
thumb 0 comment
1
reaction

Comments (0)

Are you enjoying reading on Panodyssey?
Support their independent writers!

Prolong your journey in this universe Culture
Non à l'expression
Non à l'expression

Je n'ai pas les mots ou ils n'arrivent pas à sortir de la bouche. Peut-être est-il difficile de l'exprimer ou o...

Morgane Danet
1 min

donate You can support your favorite writers