Felettes
En Panodyssey, puedes leer hasta 30 publicaciones al mes sin iniciar sesión. Disfruta de 29 articles más para descubrir este mes.
Para obtener acceso ilimitado, inicia sesión o crea una cuenta haciendo clic a continuación, ¡es gratis!
Inicar sesión
Felettes
Semminek sincs jelentősége,
sem a sikernek, vélt, vagy valós kudarcnak,
tettnek, vagy nem-cselekvésnek,
árulásnak, vagy harcnak.
Sem becsületnek, akaratnak,
feladásnak, vagy "majd"-nak,
egyforma súlyú mindegyik,
különbnek semmi sem hat.
Kiveszi az erőt, folytatni vágyást
a felismerés,
rájövök, hogy nem vagyok sem sok,
sem kevés.
Elsikkad a kérdés: mi végre az egész?
Ha semminek nincs súlya,
ki mondja meg, mi a fenét
kezdjek magammal, ha pehelykönnyűen nehéz
s eszerint TÉNYLEG ennyi az egész.
De ha ez így van, minden egyformán fontos és megfontolatlan,
a végén-de közben pláne-nem jön ki a számtan.
Ösztönszerűen, álomként lebegek a most-ban,
nem segít sem a könny, odavesztem teljesen,
azt várom már, mikor végre, magához emel
a Felettesem.