Minden más
Auf Panodyssey kannst du bis zu 30 Veröffentlichungen im Monat lesen ohne dich anmelden zu müssen. Viel Spaß mit 29 articles beim Entdecken.
Um unbegrenzten Zugang zu bekommen, logge dich ein oder erstelle kostenlos ein Konto über den Link unten.
Einloggen
Minden más
Hülye vagy te, mondom magamnak,
pedig el se múlt még,
a bánat szürke köd.
Könnyesőt morzsolok benne porrá,
irigyek rám a rég halott csillagok.
Nem várok már semmit. Csak az üres
teret kellett volna betölteni így
vagy úgy, feláldozni a végtelent
egy nemesebb cél oltárán: hagyni,
hogy valaki szeressen.
Életben lenni, hogy valaki hibázhasson.
Nem egyedüllét ez, csak magány,
szemlátomást bőven
van itt hely bárkinek,
ha marad.
Ha nem hagy magamra ezzel a nagy sötéttel,
mert tudja, megtelik könnyen
az oda nem valóval,
hogy elárasztják a megbánt igenek:
a ki nem mondott nemek
visszhangjai.
Sohase mondd, hogy ennyi,
úgyis tudod,
pont úgy végződik,
mint minden más.