Glückwunsch! Deine Unterstützung wurde an den Autor gesendet
Американски автор споделя своето мнение за Panodyssey

Американски автор споделя своето мнение за Panodyssey

Veröffentlicht am 30, Juni, 2022 Aktualisiert am 30, Juni, 2022 Kultur
time 1 min
1
Liebe ich
0
Solidarität
0
Wow
thumb 1 Kommentar
lecture 114 Lesezeits
1
Reaktion

Auf Panodyssey kannst du bis zu 30 Veröffentlichungen im Monat lesen ohne dich anmelden zu müssen. Viel Spaß mit 29 articles beim Entdecken.

Um unbegrenzten Zugang zu bekommen, logge dich ein oder erstelle kostenlos ein Konto über den Link unten. Einloggen

Американски автор споделя своето мнение за Panodyssey

Текстът е написан от Клаудия Московичи на 22 юни 2022 и преведен от Илиана Драганова

„Panodyssey.com, платформата за работа в мрежа в областта на културата, инициирана от френския предприемач и медиен изпълнителен директор Александър Лефорестие, е междукултурен и международен форум, който е на прага от разпалването на културна революция. Panodyssey предлага начин художници, писатели, фотографи, журналисти, филмови режисьори, редактори, архитекти, бизнес специалисти и технологични иноватори да си сътрудничат в съвместни творчески проекти. Както Клаудия Фераци, президент на Viarte и бивш съветник на френския президент Еманюел Макрон, посочи в скорошна статия в Challenges.fr, днешните бизнес лидери също ще помогнат за проправяне на пътя.

Като учен в сферата на френското Просвещение и почитател на философите и салониерите от осемнадесети век – брилянтни умове, които разгърнаха и разшириха всяка област в изкуствата и науките – намирам такъв проект за особено вълнуващ. Въпреки нарасналата специализация на дисциплините през последните няколко века, салоните за интердисциплинарна култура се завръщат, само че този път използвайки технологиите и социалните мрежи, с които разполагаме през 21-ви век. Освен това, както просветените монарси и религиозни лидери са били покровители на изкуствата през Ренесанса и Просвещението, така днес правителствените агенции и индустриалните лидери са настоящите покровители на изкуствата. Бизнес визионерите предвиждат нуждите и технологиите на бъдещето. Те финансират иновации и подкрепят културни проекти, които без тяхното покровителство може никога да не видят бял свят.

Вярвам, че няколко културни проекта са толкова необходими, колкото тези, основани на просвещенския дух на интердисциплинарното и международно сътрудничество. Художници и писатели намират вдъхновение в други области. Те се нуждаят един от друг. Също така те разчитат на компютърните професионалисти, за да представят своите прозрения на обществеността посредством съвременните технологии. Например, благодарение на сравнително нови технологии, като Google Art Project, можем да се възхищаваме на произведения на изкуството от най-добрите световни музеи от комфорта на домовете си. Това е особено необходимо в днешно време, като се имат предвид ограниченията на нашата мобилност, наложени от пандемията от Covid-19. Panodyssey използва иновативна и по своята същност интердисциплинарна платформа, за да направи нашите собствени културни и технологични взаимодействия възможни. Тя осигурява идеален форум за международно художествено сътрудничество и творчество. И както всички артистични начинания, това зависи от подкрепата и покровителството на нашите правителства и на международната бизнес общност: лидери, които виждат, че във всяко общество и нация културата е най-доброто ни наследство за бъдещето. За да постигне тази цел Panodyssey наскоро стартира проект CREA: Creative Room European Alliance, който е одобрен и има финансовата подкрепа от Европейската комисия. Днес, както и по време на Просвещението, творческите търсения преминават националните граници и процъфтяват благодарение на сътрудничеството във и между многобройните области в изкуствата и хуманитарните науки."

 

Клаудия Московичи (Claudia Moscovici), консултант на Panodyssey за САЩ

lecture 114 Aufrufe
thumb 1 Kommentar
1
Reaktion

Kommentar (1)

Excellent ! Wonderful... It's a model of trans-sectorial cooperation !

=> Diversity of countries
=> Diversity of languages
=> Diversity of sectors

= A strong collaboration... New European Soft Power

Dir gefallen die Artikel von Panodyssey?
Unterstütze die freien Autoren!

Die Reise durch dieses Themengebiet verlängern Kultur
Pulp Fiction
Pulp Fiction

  Pitch Deux truands, Jules  et Vincent, sont chargés de récupérer une mallet...

Valentine Simon
1 min
Paternité  
Paternité  

Un mot d'un dictionnaire, ma définition, vôtre sourire, ma joie. Pour ton oeuvre cr&ea...

Bernard Ducosson
1 min

donate Du kannst deine Lieblingsautoren unterstützen