Glückwunsch! Deine Unterstützung wurde an den Autor gesendet
ЦІННІСТЬ ПРОЩЕННЯ

ЦІННІСТЬ ПРОЩЕННЯ

Veröffentlicht am 28, Nov., 2022 Aktualisiert am 27, Jan., 2023 Kultur
time 1 min
2
Liebe ich
0
Solidarität
1
Wow
thumb 1 Kommentar
lecture 105 Lesezeits
3
Reaktions

Auf Panodyssey kannst du bis zu 30 Veröffentlichungen im Monat lesen ohne dich anmelden zu müssen. Viel Spaß mit 29 articles beim Entdecken.

Um unbegrenzten Zugang zu bekommen, logge dich ein oder erstelle kostenlos ein Konto über den Link unten. Einloggen

ЦІННІСТЬ ПРОЩЕННЯ

 

 

Автори Пенелопа МОРЕН та Раджиндер ДЖОЛ

 

Наближаючись до святкового сезону, ми знаходимо час, щоб перезарядитися, підвести підсумки та поміркувати над нашими досягненнями як окремих осіб, як громад та колективно як людських суспільств.

Ми стоїмо на світанку нової історії творення зі зміною гвардії. Ми стоїмо на порозі найважливішої зміни парадигми і траєкторії нашого існування.

 

Найважливішим впливом, який акт прощення може мати на земне життя людини, є той, який він здійснює на особисту, соціальну та суспільну сферу. Вирішальна дія відбувається насамперед у соціальній сфері між людьми, де цінність прощення звільняє нас від гніву, утримання гіркоти і образи, пошуку помсти, покарання, звинувачення, осуду і продовження негативної низхідної спіралі, яка призводить до болю, страждань і конфліктів. Прощення не означає забуття; навпаки, прощення дозволяє нам прийняти урок, знайти внутрішній спокій і рухатися вперед, щоб приймати кращі рішення і створювати кращі відносини з собою і з іншими.

 

Іноді треба відпустити, щоб втримати, а іноді треба втримати, щоб відпустити. Ми живемо у світі множинних уявлень про "цінності" та мінливих цінностей. Хоча деякі цінності є мінливими і контекстуальними, всі народи і нації також прив'язані до інших незмінних цінностей.

- невід'ємні права людини і громадянина, основоположні права та гідність, вищі загальнолюдські та споконвічні істини.

 

Дехто каже, що нам не вдалося досягти миру і безпеки для всіх. Інші вважають це поступовим переходом, адже минуло понад 70 років з часу прийняття Декларації прав людини, Цілей розвитку тисячоліття і, нещодавно, Цілей сталого розвитку. Ці програми принесли повільне, але поступове покращення життя людей в усьому світі. В той час як одні бачили втілення своїх сподівань, інші, особливо ті, хто залишився, бачать крах дисфункціональної системи цінностей, яка більше не підтримує спільні цінності миру і процвітання для всіх. У понятті сталого розвитку необхідно враховувати часовий вимір.

 

Важливо, щоб наше зростання було сталим і з повагою ставилося до майбутніх поколінь. Також необхідно, щоб люди сприяли сталому розвитку через власні методи виробництва. Під покровом часу Економіка досягає свого найвищого і найдостойнішого морально-політичного виміру, подалі від домінуючих ідеологій інновацій, підриву і творчого руйнування. Настав час перейти в епоху регенерації та метаморфоз виробничих систем.

 

Наше сприйняття реальності формується минулим і майбутнім, яке ми собі уявляємо, в грі дзеркал, яка впливає як на зір, так і на розуміння. Іноді нам хочеться зробити сміливий крок у майбутнє, злетіти до нового бачення, але переплетення минулого впливають на наші системи переконань і обмежують нашу здатність уявити більші можливості. Іноді ми заходимо в кут і змушені ставати на чийсь бік, а іноді заходимо в кут і міняємо сторону. Без цінності Прощення ми потрапляємо в пастку власних вражень і шаблонів переконань.

Щодо нинішнього конфлікту в Україні, то є ті, хто виступає за війну (збільшення військових бюджетів), і ті, хто закликає до негайного припинення вогню. Одна правда, дві реальності, три перспективи і безліч поглядів на страх, недовіру і перспективу ведуть нас до межі тривалої війни з найбільшим напливом біженців з часів Другої світової війни. Хоча кожен може мати рацію у своїх поглядах і системах переконань, всі сторони не змогли почути одна одну. Ми прийняли протилежні системи цінностей, ми і вони, що заважає дивитися один одному в очі і бачити в іншому розширену версію себе, і єдність людства. Конфлікт регіонів - це також конфлікт мов, культурної ідентичності, соціально-економічної згуртованості та взаєморозуміння, але перш за все - це конфлікт зруйнованих мостів та високіх стін, щоб відокремлювати, ізолювати і домінувати.

 

"Об'єднана Європа втілюється в повноті пари. Її  об'єм виражає єдине серце,  обіймиякої обертаються і випромінюють, як зоряне коло її прапора"

 

Бронзова скульптура

"Європа в серці" 1991 р. Автор - Людмила Черіна (1924- 2004) Європейський парламент, Страсбург, Франція

 

 

Europe à Coeur

 

Фото Пенелопи Морен - 2019 рік

 

У вступній промові на відкритті Конгресу Миру видатний Віктор Гюго у 1849 році закликав до конституювання "Сполучених Штатів Європи". Реалізація "Європи, об'єднаної в повноті пари" буде зруйнована не ззовні, а скоріше через внутрішні недоліки та невдачі у побудові захисту миру у свідомості всіх європейських чоловіків і жінок, незалежно від мови, культури та систем вірувань. Творча і плинна культура є оплотом і справжньою соціальною тканиною об'єднаної Європи, яка може світити і "сяяти, як зоряне коло її прапора" для всіх націй і народів світу.

 

Як і Віктор Гюго, багато творчих митців, музикантів, кінематографістів та лідерів громадської думки допомогли сформувати мрію вчорашнього дня, яка є нашим видимим успіхом та досягненням. Вірш "Ода до радості" виражає бачення Шиллера про те, що люди стають братами, бачення, яке поділяв і Бетховен. У 1972 році Рада Європи прийняла "Оду до радості" як гімн Європейського Союзу, щоб відзначити єдність через національні, культурні та історичні розбіжності. Тож давайте ніколи не забувати про важливість свободи слова, свободи думки, свободи самовираження і творення, відзначати здатність творців стояти на плечах велетнів, щоб бачити за горизонтом.

 

У минулому у нас були організації, які надавали притулок письменникам, яким погрожували або яких змушували до вигнання з політичних чи ідеологічних причин - Міжнародний письменницький парламент був розпущений у 2004 році. Замість неї була створена Міжнародна мережа міст- притулків (INCA) зі штаб-квартирою в Обервільє у Франції,  яка була розформована у 2005 році.

 

Зараз, як ніколи, нам потрібно знову використовувати креативні індустрії, щоб допомогти нам поставити питання та уявити шляхи до сталого та інклюзивного майбутнього, яке дбає про своїх людей та навколишнє середовище. Ми маємо відродити вогник надії для майбутніх поколінь, сприяти розвитку та захисту креативних індустрій. Ми хочемо використовувати інноваційні інструменти навчання та співпраці, щоб забезпечити творчі інструменти для створення рішень, які передбачають небезпечні місця, що можуть перешкоджати вільному потоку творчості.

 

Сила письма та авторства допомагає нам прояснити наше мислення, дозволяє нам формулювати і пояснювати себе іншим, і дозволяє нам працювати разом, щоб побудувати те, що ми не могли зробити поодинці, особливо між націями, мовами і культурами - разом ми повинні прагнути завоювати мир і процвітання для всіх і досягти колективного благополуччя і прощення знову, щоб переробити колективну мрію.

 

Значною мірою наш успіх визначається тим, як ми використовуємо наявні ресурси, розвиваємо економіку знань, шукаємо красу і творчий потенціал для стимулювання інновацій на основі наших численних культур, мов і розмаїття.

 

Чому акт прощення є таким важливим сьогодні?

Якості справжнього прощення можуть набувати особливої інтенсивності в соціальній сфері, очищаючи все життя суспільного організму і вливаючи в нього нові сили.

 

Будь-яка форма насильства - внутрішня чи зовнішня - спрямована проти іншої особи, групи чи навіть організації, а також проти її недоліків, помилок і особливо зла чи неправди, що є їх результатом, повинна бути заборонена.

 

На тлі всього цього має бути сильне прагнення до добра і правди, тобто, наскільки це можливо, зосередитися на тому, щоб виправити скоєне. У житті буває багато випадків, коли необхідно бути незламним, щоб мати мужність відкидати прийняття кривди та зловживаннь, зберігаючи при цьому прощення як внутрішній акт і практику.

 

Наблизитися до цінності прощення можна лише тоді, коли виконані три основні умови прощення: перемога над собою, в якій долаються всі егоїстичні імпульси і тенденції, практика безкорисливості і посвята себе любові до світу в служінні людству і життю.

 

Ми повинні як найкраще використовувати всі інструменти для спілкування, обміну думками та досягнення консенсусу. Цінність прощення обов'язково передбачає наявність потрійного випробування: забуття і пам'яті, подолання і примирення.

 

Щороку втрачаються і забуваються мови, втрачається частина багатства людства. Ми повинні зміцнювати нашу співпрацю для захисту і збереження різноманіття мов і культур. Повага до мов та їх відродження має важливе значення для забезпечення спадкоємності та передачі культури, звичаїв та історії.

 

Європа ще не використала весь свій потенціал як будівничий мостів і мостобудівник.

 

21 століття розкриває нову мережу культурних, політичних, економічних і демографічних зв'язків і відносин між Китаєм, Індією, Європою, Росією, Латинською Америкою, арабським світом, Африкою, а також Англією і Америкою.

 

Закони ринку створили соціальні мережеві простори для забезпечення свободи вираження поглядів, конструктивної співпраці та вільного доступу до наукового і творчого контенту. Проте, попереду ще довгий шлях до створення безпечного та інклюзивного простору для всіх та сприяння вільному поширенню інформації через усі бар'єри.

 

Багатомовність є ключем до процесу "просування" комунікації та співпраці через усі кордони. Захист і заохочення розмаїття мов, культур і способів мислення є будівельним матеріалом і засобом побудови частин пазлу людського співіснування.

 

Художники, письменники та медіа інтерпретують світ для нас. Вони здатні конструювати нові соціальні реалії та надихати на дії. Охоплення та роль креативів у ЗМІ та соціальних мережах є величезними. Художники, письменники, кінематографісти, візуальні та перформативні митці, театральні режисери - безпосередньо реагують на будь-яку суспільну проблему. Митці створюють нові реальності, мріючи, думаючи і діючи. Їх здатність задавати тон і впливати на розмови на глобальному та національному рівнях є безпрецедентною і не має аналогів. Вони є лідерами самі по собі і в той же час підтримують лідерство, засноване на цінностях, на різних рівнях суспільства.

 

Загальнолюдські цінності гідності, справедливості та милосердя є необхідними для повного розкриття потенціалу кожної людини. Медійники, політичні та бізнес-лідери повинні відповідально використовувати свої можливості впливати і формувати свідомість людей та траєкторію майбутнього людства і нашої планети.

 

Ми повинні об'єднатися і співпрацювати як сузір'я. Оксфордський словник англійської мови визначає сузір'я як "групу зірок, що утворюють впізнаваний візерунок, який традиційно називається за його видимою формою або ототожнюється з міфологічною фігурою", а також як "групу пов'язаних або схожих людей або речей". Для нас сузір'я - це об'єднання людей, які об'єднуються, організовуються та функціонують в особливий та впізнаваний спосіб, заснований на універсальних цінностях прав людини, гідності, справедливості та співчуття.

 

Разом ми створюємо справедливі та стійкі системи, поважаючи культурні норми, і проактивно реагуємо на проблеми, з якими стикаємося.

 

Ти не прощаєш щось, ти прощаєш когось. Прощати - означає розглядати людину як самоцінну істоту, дарувати їй повагу і визнання, на які вона заслуговує.

 

Ми дякуємо вам за вашу постійну підтримку та участь у цій прискореній пригоді з розкриття творчої та трансформаційної прямої лінії як пріоритету для Європи через її мови, її мозаїку культур, її творіння як континенту, що вміє зберігати та передавати свої традиційні знання.

 

 Пенелопа Морен

У цьому знаковому есе Пенелопа Морен і Александр Рожей закликають до створення змістовного суспільства з оновленим фокусом на спільних цінностях і спільному благу. В есе досліджуються різні аспекти заохочення радикальної трансформації шляхом подолання догматичних та упереджених ідей, що дозволить знайти нові шляхи вирішення колективних викликів, з якими стикається західне суспільство.

https://jdheditions.fr/produit/vers-la-societe-du-sens/

 

 

  Раджиндер Джейхоль (Rajinder JHOL)

Джол досліджує коріння страху, прокрастинації, заздрості та люті, якими маніпулює диявол у філософському, а іноді й гумористичному діалозі, щоб привести нас до нашої загибелі і, в той же час, дати нам ключі до творення на наступні 100 століть. Потім Джол розкриває таємні принципи, які він витягнув з голосів диявола, і які дозволять кожному з нас перемогти в нашій особистій боротьбі. Захоплюючий, провокаційний, він викриває, як страх і сумніви можуть стати на заваді успіху. Вільний світ потребує вільних людей, які мають впевненість, щоб впустити світло.

Amazon France https://amzn.eu/d/eCqKeZj

 

 

 

 

 

 

lecture 105 Aufrufe
thumb 1 Kommentar
3
Reaktions

Kommentar (1)

avatar

Bernard Ducosson vor einem Jahr

Мужності людям, щоб жила велика Україна !

Du kannst deine Lieblingsautoren mit einer Spende unterstützen

Die Reise durch dieses Themengebiet verlängern Kultur
Non à l'expression
Non à l'expression

Je n'ai pas les mots ou ils n'arrivent pas à sortir de la bouche. Peut-être est-il difficile de l'exprimer ou o...

Morgane Danet
1 min

donate Du kannst deine Lieblingsautoren unterstützen