Congratulazioni! Il tuo sostegno è stato inviato con successo all'autore
Vigasz. Stílusparódia több részben. Első rész.

Vigasz. Stílusparódia több részben. Első rész.

Pubblicato 21 nov 2022 Aggiornato 21 nov 2022 Cultura
time 4 min
0
Adoro
0
Solidarietà
0
Wow
thumb 0 commento
lecture 28 letturas
1
reazione

Su Panodyssey puoi leggere fino a 30 pubblicazioni al mese senza effettuare il login. Divertiti 29 articles da scoprire questo mese.

Per avere accesso illimitato ai contenuti, accedi o crea un account cliccando qui sotto: è gratis! Accedi

Vigasz. Stílusparódia több részben. Első rész.

Ankhaii kis, csendes-óceáni szigetének lakosai a kilencvenes évek közepéig jószerével csak az ott őshonos apró talpasdisznó, a mor húsán éltek.

Azután bevezették a szigetre a kábeltévét. Az ankhok ma főként halat esznek, belga akcentussal beszélik a franciát, és mind kackiás fekete bajuszt viselnek. Ilyet:

bajusz

A nők is.
Az ankhok nem csinálnak ügyet a feminizmusból.

Csak egy a mor-pork számtalan elkészítési módja közül: hagyjunk lecsöpögni négy szelet kicsontozott morkarajt, és üssük őket laposra egy közepes méretű faklopffal. Fektessünk rájuk óvatosan két réteg mentát, majd hajtsuk és tűzzük össze őket. Keverjünk ki négy tojást zabliszttel és sörrel úgy, hogy állaga a kókuszpalacsinta tésztájára emlékeztessen. A húsokat mártsuk bele a masszába, és forró olajban süssük ki.

Az ankh világkép szerint az istenek hatalmas morok egy ankh-ólban. Párzás idején a nőstények összecsapnak, így próbálván kisajátítani maguknak az egyetlen, gigantikus fallosszal bíró hímet. Ez itt a hím mor rajza:

mor

(Az állat elhullta esetén helyes megnevezés a hím-pork. A törzsi időkben a döglött mortól a konyhakész porkig vezető út mindössze két lépésből állt. Első az ölés, a mor-mort, majd következett az állat rituális magasba emelése, a mor-muta, melynek során a vadász “Porkig vagyok!” kiáltással hívta fel magára az egykedvűen manikűröző pincérek figyelmét.)

Amikor már elegendő nőstény esett áldozatul az acsarkodó libidónak, az életben maradt kiváltságosok rövid, ám vékony belekbe töltik vissza a porkírozott vesztesek maradványait. Erre a célra különleges masinát fejlesztettek ki, a morbásztöltőt. Az óriási básztöltő darálórészén keresztülhaladó porkpaszta alkotóelemeire esik szét, majd az elemek új kombinációban kapcsolódnak egymáshoz. Ezt az elemhalmazt rugalmas bélből készült tömlőbe töltve a nőstények létrehozzák a morbászokat.

A morbász lezárása előtt a hímet, kinek kegyeiért oly sok, nem igazán szende szűz porkolódott meg, a hagyomány szerint elfogja a rituális bász-hat-nék, melynek során magvát a básztöltő nyílásán át befelé, a készülő morbászba lövelli, hat ízben. (Édes, sós, keserű, savanyú, csípős, valamint tutti-frutti. A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.) Így teszi magáévá a vesztes nőstényeket is, még a mortort követő moratórium előtt. (Szakadár ankh egyházak szerint részben azért, hogy hozzászokjanak az emberi életben rájuk váró folyamatos bászogatáshoz.)

Söpörjön mindenki a saját háza táján, ha el nem lopták a partvisát.

Az ellopott partvist többek között erről a rajzról lehet felismerni:

partvis

Az ankh világkép szerint az istenek saját anyagukból, de nem saját képükre formálják az embert. Sérülékeny bőrtasakokban világra segítik, majd hetven-nyolcvan évig érlelik őket. Haláluk (ahogyan ők nevezik, a Nagy Rágás) után tiszta, salakmentesített anyaguk ismét egyesül az isteni pasztával.

Ezeknek az ankhoknak disznó szerencséjük van!

Tárkány Juszti európai időszámítás szerint 1901. április 18-án szabadult ki a morbásztöltőből.

Ez egy Németh László-történet lett volna Terry Pratchett motívumokkal, Kurt Vonnegut stílusában. Több fejezet nem készült.

Első "közlés": 2011. augusztus 30. 00:24

Photo by Rei Yamazaki on Unsplash

lecture 28 letture
thumb 0 commento
1
reazione

Commento (0)

Puoi sostenere i tuoi scrittori indipendenti preferiti donando loro

Proseguire l'esplorazione dell'universo Cultura
Coco
Coco

Depuis déjà plusieurs générations, la musique est bannie dans la famille de Miguel. Un vrai d&ea...

Valentine Simon
1 min

donate Puoi sostenere i tuoi scrittori preferiti