¡Felicidades! Tu apoyo al autor se ha enviado correctamente
„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

Publicado el 19, jul., 2022 Actualizado 21, jul., 2022 Cultura
time 1 min
2
Me encanta
0
Solidaridad
0
Wow
thumb 0 comentario
lecture 261 leers
4
reaccións

En Panodyssey, puedes leer hasta 30 publicaciones al mes sin iniciar sesión. Disfruta de 29 articles más para descubrir este mes.

Para obtener acceso ilimitado, inicia sesión o crea una cuenta haciendo clic a continuación, ¡es gratis! Inicar sesión

„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

Автор на текста Alexandre Leforestier, превод и адаптация на български език Iliana Draganova

Изминаха три години откакто пандемията от коронавирус и нейните професионални, социални и санитарни сътресения, които вече добре познаваме, навлязоха в живота ни

Тези трансформации имат много последствия, понякога положителни, а понякога болезнени; понякога видими, понякога не. Сега можем да направим крачка назад и да разкажем за тях.  

Англоговорящата онлайн медия Worldcrunch стартира първия си онлайн конкурс за авторски текст на тема пандемията. Идеята на този конкурс е да пишете за вашите истории и понякога болезнени житейски преживявания, за да споделите и вероятно да помогнете на други. Конкурсът е отворен за всички аудитории. Авторите могат да участват с публикуване на един или няколко текста на френски,  английски или български език.

  1. Какви са наградите и темите за този конкурс за писане?

Worldcrunch Ви кани да напишете оригинален и личен текст за Вашия житейски опит по време на пандемията през 2020 г. Вашата история за срещата с пандемията. 

Вашето интимно и лично свидетелство за този конкретен период. Предложеното съдържание трябва да бъде оригинално (под формата на текст, изображение, аудио, ако е технически възможно), написано от първо лице и да не надвишава 600 думи. 

Награда на читателите

Читателите решават! Най-четеният текст, най-харесваният текст, най-сътрудничещият, коментиран и споделян в социалните медии ще получи крайната награда. 

Награда на англоговорящите наградени автори. 

Най-четеният, съвместен, харесван и коментиран английски текст ще бъде награден. 

Награда на френскоговорящите наградени автори. 

Най-четеният, съвместнен, харесван и коментиран френски текст ще бъде награден. 

 

  1. Как да участвате в този конкурс

Няма нищо по-просто!

👉 След като акаунтът Ви в Panodyssey бъде създаден и сертифициран за новодошлите, ще можете да напишете и публикувате своята история във Вашата Творческа стая

👉 За да участвате, трябва само да публикувате вашите текстове в някоя от вашите Творчески стаи , независимо дали съществуваща или нова. 

Творческа стая е пространство за публикуване, принадлежащо на автор. Препоръчително е да се погрижите за представянето му, с хубаво изображение и ясно описание.  

👉 След публикуването на текста в Panodyssey, поканете общността си да посети страницата, да  прочете, коментира и сподели Вашия текст, за да увеличите въздействието му и шансовете си да спечелите.  

В Panodyssey можете да събирате дарения, така че не забравяйте да отворите своя портфейл в Panodyssey, за да получавате дарения. 👛  

Ако сте под 15 години и искате да участвате 

Лица под 15 години могат да публикуват текстове в Panodyssey, ако имат родителско разрешение, изпратено до нашия екип на: legal@panodyssey.com.

За повече подробности, моля, щракнете тук

Ако сте учител и искате да накарате Вашите ученици да участват 

Можете да публикувате текстовете на Ваши ученици, като създадете профил под Ваше име и публикувате тези текстове на Вашите ученици във Вашата Творческа стая в Panodyssey. Иначе можете да помолите Вашите ученици и техните родители да го направят от тяхно име с родителско разрешение, както е обяснено по-горе. 

Можете да участвате в този конкурс самостоятелно или като екип, Panodyssey насърчава сътрудничеството! 

Ако решите да участвате в съвместен проект – а ние насърчаваме този вид опит – важно е внимателно да прецизирате ролята на всеки сътрудник във Вашия проект, след като поканите различните сътрудници да станат редактори в Panodyssey на този текст. Например, можете да посочите ролите в горната част на публикацията си във формата, показан по-долу:

Моят текст е плод на съвместна работа 

Paule Veber - главен автор - написал история, наречена Изобилие. Публикувана тук. 

Maurice Veber, дядо на Paule и завършен художник, илюстрира историята на своята внучка с оригинална илюстрация, на която можете да се насладите под историята. 

Jean-Bernard Ravel, приятел на Paule и страстен любител на музиката, записа текста с неговия глас, за да направи аудио подкаст, който можете да слушате тук. 

  1. Какви са наградите за лауреатите?

Ще има един или няколко лауреати за всяка награда в този конкурс. Победителите ще бъдат номинирани от членовете на журито, както и от читателската общност благодарение на техните гласове.  

Награди на авторите 

Дигитален трофей и специално представяне в уебсайтовете на нашите партньори, включително интервю с нашия страхотен американски журналист Danielle Hampson по време на излъчването на The Authors' Show. 

Дарение от 1 000 евро от Panodyssey в Panodysey портфейла на автора за автора, който натрупа повече от 100 000 прочитания за публикувания си текст в Panodyssey в контекста на този конкурс: Има брояч на читателите в долната част на страницата на публикацията. 

Английските истории ще бъдат публикувани в Worldcrunch през октомври 2022 г. 

Представянето на автора и неговата история в контекста на събитията в края на годината, организирани от Panodyssey и неговите европейски партньори благодарение на европейския консорциум CREA, подкрепен от Европейската комисия: за да научите повече, следете Творческата стая на CREA, няма да бъдете разочаровани!  

  1. Партньорите:

Worldcrunch, онлайн медията

Panodyssey, социалнита медия, посветена на творческото писане и Европа, благодарение на проект CREA, в който БЦП МСП - Русе е партньор. 

Agencia EFE, испанска прес агенция

Cap Digital, Европейският иновативен и творчески център

Шоуто на авторите, с Danielle Hampson

Claudia Moscovici, американска писателка

Panodyssey е иновативен френски стартъп, който нарушава социалните правила на традиционните социални медии благодарение на своите силни и етични основополагащи ценности, уважавайки авторите и потребителите.  

Европейският комисар Мария Габриел подкрепя  европейската социална медия, посветена на писането, както е показано в това съобщение след срещата й с президента на Panodyssey. 

Да живее културата, да живее франкофонията в Европа!

  1. Кои са датите за този конкурс?

Авторите могат да участват в конкурса до 30 септември 2022 г. Датата на публикуване на Вашия текст, написан в Panodyssey, определя кога Вашият текст е бил публикуван.

 

  1. Как да направите публикацията си добре реферирана в Panodyssey?

За да участвате в този конкурс, задължително добавяте таг, съответстващ на избраната от Вас тема в момента на публикуване на Вашия текст. 

Когато добавяте етикет в редактора на Panodyssey (в долната част), моля, спазвайте правописа на маркера: както е показано по-долу и без да пишете # в началото на думата. 

„Много сме щастливи да стартираме нашия първи конкурс за писане в Panodyssey в партньорство с медията Worldcrunch и нашия европейски консорциум CREA. 

Всички стилове са добре дошли! 

Ние насърчаваме креативността на авторите. Panodyssey е пространство, посветено на творчеството! Осмелете се да работите в групи, като се свържете например с илюстратори, рисувачи и фотографи, за да подчертаете Вашите думи. 

Представете нови аудио и визуални изживявания, за да поканите Вашата публика да открие текстове Ви по нов различен начин. Чувствайте се свободни да правите иновации и да изобретявате. И преди всичко,  забавлявайте се докато участвате в този писателски конкурс. 

Panodyssey е Вашият дом, поканете Вашите приятели и открийте страстта и автентичността на голямото семейство на писателите.“

Alexandre Leforestier, президент на Panodyssey.

lecture 261 lecturas
thumb 0 comentario
4
reaccións

Comentario (0)

¿Te gustan las publicaciones de Panodyssey?
¡Apoya a sus escritores independientes!

Seguir descubriendo el universo Cultura
Non à l'expression
Non à l'expression

Je n'ai pas les mots ou ils n'arrivent pas à sortir de la bouche. Peut-être est-il difficile de l'exprimer ou o...

Morgane Danet
1 min

donate Puedes apoyar a tus escritores favoritos