Felettes
Auf Panodyssey kannst du bis zu 30 Veröffentlichungen im Monat lesen ohne dich anmelden zu müssen. Viel Spaß mit 29 articles beim Entdecken.
Um unbegrenzten Zugang zu bekommen, logge dich ein oder erstelle kostenlos ein Konto über den Link unten.
Einloggen
Felettes
Semminek sincs jelentősége,
sem a sikernek, vélt, vagy valós kudarcnak,
tettnek, vagy nem-cselekvésnek,
árulásnak, vagy harcnak.
Sem becsületnek, akaratnak,
feladásnak, vagy "majd"-nak,
egyforma súlyú mindegyik,
különbnek semmi sem hat.
Kiveszi az erőt, folytatni vágyást
a felismerés,
rájövök, hogy nem vagyok sem sok,
sem kevés.
Elsikkad a kérdés: mi végre az egész?
Ha semminek nincs súlya,
ki mondja meg, mi a fenét
kezdjek magammal, ha pehelykönnyűen nehéz
s eszerint TÉNYLEG ennyi az egész.
De ha ez így van, minden egyformán fontos és megfontolatlan,
a végén-de közben pláne-nem jön ki a számtan.
Ösztönszerűen, álomként lebegek a most-ban,
nem segít sem a könny, odavesztem teljesen,
azt várom már, mikor végre, magához emel
a Felettesem.