Glückwunsch! Deine Unterstützung wurde an den Autor gesendet
„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

Veröffentlicht am 19, Juli, 2022 Aktualisiert am 21, Juli, 2022 Kultur
time 1 min
2
Liebe ich
0
Solidarität
0
Wow
thumb 0 Kommentar
lecture 261 Lesezeits
4
Reaktions

Auf Panodyssey kannst du bis zu 30 Veröffentlichungen im Monat lesen ohne dich anmelden zu müssen. Viel Spaß mit 29 articles beim Entdecken.

Um unbegrenzten Zugang zu bekommen, logge dich ein oder erstelle kostenlos ein Konto über den Link unten. Einloggen

„Моята пандемична история“ : Първият писателски конкурс по инициатива на онлайн медиите Worldcrunch, Panodyssey и европейския консорциум CREA

Автор на текста Alexandre Leforestier, превод и адаптация на български език Iliana Draganova

Изминаха три години откакто пандемията от коронавирус и нейните професионални, социални и санитарни сътресения, които вече добре познаваме, навлязоха в живота ни

Тези трансформации имат много последствия, понякога положителни, а понякога болезнени; понякога видими, понякога не. Сега можем да направим крачка назад и да разкажем за тях.  

Англоговорящата онлайн медия Worldcrunch стартира първия си онлайн конкурс за авторски текст на тема пандемията. Идеята на този конкурс е да пишете за вашите истории и понякога болезнени житейски преживявания, за да споделите и вероятно да помогнете на други. Конкурсът е отворен за всички аудитории. Авторите могат да участват с публикуване на един или няколко текста на френски,  английски или български език.

  1. Какви са наградите и темите за този конкурс за писане?

Worldcrunch Ви кани да напишете оригинален и личен текст за Вашия житейски опит по време на пандемията през 2020 г. Вашата история за срещата с пандемията. 

Вашето интимно и лично свидетелство за този конкретен период. Предложеното съдържание трябва да бъде оригинално (под формата на текст, изображение, аудио, ако е технически възможно), написано от първо лице и да не надвишава 600 думи. 

Награда на читателите

Читателите решават! Най-четеният текст, най-харесваният текст, най-сътрудничещият, коментиран и споделян в социалните медии ще получи крайната награда. 

Награда на англоговорящите наградени автори. 

Най-четеният, съвместен, харесван и коментиран английски текст ще бъде награден. 

Награда на френскоговорящите наградени автори. 

Най-четеният, съвместнен, харесван и коментиран френски текст ще бъде награден. 

 

  1. Как да участвате в този конкурс

Няма нищо по-просто!

👉 След като акаунтът Ви в Panodyssey бъде създаден и сертифициран за новодошлите, ще можете да напишете и публикувате своята история във Вашата Творческа стая

👉 За да участвате, трябва само да публикувате вашите текстове в някоя от вашите Творчески стаи , независимо дали съществуваща или нова. 

Творческа стая е пространство за публикуване, принадлежащо на автор. Препоръчително е да се погрижите за представянето му, с хубаво изображение и ясно описание.  

👉 След публикуването на текста в Panodyssey, поканете общността си да посети страницата, да  прочете, коментира и сподели Вашия текст, за да увеличите въздействието му и шансовете си да спечелите.  

В Panodyssey можете да събирате дарения, така че не забравяйте да отворите своя портфейл в Panodyssey, за да получавате дарения. 👛  

Ако сте под 15 години и искате да участвате 

Лица под 15 години могат да публикуват текстове в Panodyssey, ако имат родителско разрешение, изпратено до нашия екип на: legal@panodyssey.com.

За повече подробности, моля, щракнете тук

Ако сте учител и искате да накарате Вашите ученици да участват 

Можете да публикувате текстовете на Ваши ученици, като създадете профил под Ваше име и публикувате тези текстове на Вашите ученици във Вашата Творческа стая в Panodyssey. Иначе можете да помолите Вашите ученици и техните родители да го направят от тяхно име с родителско разрешение, както е обяснено по-горе. 

Можете да участвате в този конкурс самостоятелно или като екип, Panodyssey насърчава сътрудничеството! 

Ако решите да участвате в съвместен проект – а ние насърчаваме този вид опит – важно е внимателно да прецизирате ролята на всеки сътрудник във Вашия проект, след като поканите различните сътрудници да станат редактори в Panodyssey на този текст. Например, можете да посочите ролите в горната част на публикацията си във формата, показан по-долу:

Моят текст е плод на съвместна работа 

Paule Veber - главен автор - написал история, наречена Изобилие. Публикувана тук. 

Maurice Veber, дядо на Paule и завършен художник, илюстрира историята на своята внучка с оригинална илюстрация, на която можете да се насладите под историята. 

Jean-Bernard Ravel, приятел на Paule и страстен любител на музиката, записа текста с неговия глас, за да направи аудио подкаст, който можете да слушате тук. 

  1. Какви са наградите за лауреатите?

Ще има един или няколко лауреати за всяка награда в този конкурс. Победителите ще бъдат номинирани от членовете на журито, както и от читателската общност благодарение на техните гласове.  

Награди на авторите 

Дигитален трофей и специално представяне в уебсайтовете на нашите партньори, включително интервю с нашия страхотен американски журналист Danielle Hampson по време на излъчването на The Authors' Show. 

Дарение от 1 000 евро от Panodyssey в Panodysey портфейла на автора за автора, който натрупа повече от 100 000 прочитания за публикувания си текст в Panodyssey в контекста на този конкурс: Има брояч на читателите в долната част на страницата на публикацията. 

Английските истории ще бъдат публикувани в Worldcrunch през октомври 2022 г. 

Представянето на автора и неговата история в контекста на събитията в края на годината, организирани от Panodyssey и неговите европейски партньори благодарение на европейския консорциум CREA, подкрепен от Европейската комисия: за да научите повече, следете Творческата стая на CREA, няма да бъдете разочаровани!  

  1. Партньорите:

Worldcrunch, онлайн медията

Panodyssey, социалнита медия, посветена на творческото писане и Европа, благодарение на проект CREA, в който БЦП МСП - Русе е партньор. 

Agencia EFE, испанска прес агенция

Cap Digital, Европейският иновативен и творчески център

Шоуто на авторите, с Danielle Hampson

Claudia Moscovici, американска писателка

Panodyssey е иновативен френски стартъп, който нарушава социалните правила на традиционните социални медии благодарение на своите силни и етични основополагащи ценности, уважавайки авторите и потребителите.  

Европейският комисар Мария Габриел подкрепя  европейската социална медия, посветена на писането, както е показано в това съобщение след срещата й с президента на Panodyssey. 

Да живее културата, да живее франкофонията в Европа!

  1. Кои са датите за този конкурс?

Авторите могат да участват в конкурса до 30 септември 2022 г. Датата на публикуване на Вашия текст, написан в Panodyssey, определя кога Вашият текст е бил публикуван.

 

  1. Как да направите публикацията си добре реферирана в Panodyssey?

За да участвате в този конкурс, задължително добавяте таг, съответстващ на избраната от Вас тема в момента на публикуване на Вашия текст. 

Когато добавяте етикет в редактора на Panodyssey (в долната част), моля, спазвайте правописа на маркера: както е показано по-долу и без да пишете # в началото на думата. 

„Много сме щастливи да стартираме нашия първи конкурс за писане в Panodyssey в партньорство с медията Worldcrunch и нашия европейски консорциум CREA. 

Всички стилове са добре дошли! 

Ние насърчаваме креативността на авторите. Panodyssey е пространство, посветено на творчеството! Осмелете се да работите в групи, като се свържете например с илюстратори, рисувачи и фотографи, за да подчертаете Вашите думи. 

Представете нови аудио и визуални изживявания, за да поканите Вашата публика да открие текстове Ви по нов различен начин. Чувствайте се свободни да правите иновации и да изобретявате. И преди всичко,  забавлявайте се докато участвате в този писателски конкурс. 

Panodyssey е Вашият дом, поканете Вашите приятели и открийте страстта и автентичността на голямото семейство на писателите.“

Alexandre Leforestier, президент на Panodyssey.

lecture 261 Aufrufe
thumb 0 Kommentar
4
Reaktions

Kommentar (0)

Dir gefallen die Artikel von Panodyssey?
Unterstütze die freien Autoren!

Die Reise durch dieses Themengebiet verlängern Kultur
Non à l'expression
Non à l'expression

Je n'ai pas les mots ou ils n'arrivent pas à sortir de la bouche. Peut-être est-il difficile de l'exprimer ou o...

Morgane Danet
1 min

donate Du kannst deine Lieblingsautoren unterstützen